152Kişi Şuanda Sohbet Ediyor

Hemen Sohbete Başlayın

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme ve bir daha açılmamasını sağlamak isteyenlerin, hesaplarını kapatmak için dondurma işlemi yerine tamamen silme işlemini uygulamaları gerekiyor. Ancak hesabınızı tamamen silme, yani Facebook hesabını kalıcı olarak silme öncesi bilmeniz gerekenleri de açıklayalım. İşte Facebook hesap silme Türkçe anlatımı.

Facebook hesap silme Türkçe anlatımı

Facebook hesabı silmeden önce bu detaylara dikkat edin!

Hesabınızı kapattığınızda eğer sayfanız veya gruplarınız var ve o sayfa ve grupların da tek yöneticisi sizseniz, hesapla birlikte sayfa veya gruplarda silinecektir. (Sayfanın silinmemesi için ikinci bir yönetici eklenebilir.) Yine de uygulama 14 gün beklemeden silme gibi bir düşünceniz varsa, şimdilik bunun mümkün olmadığını hatırlatmak isteriz.

Silinen hesap bir daha hiçbir şekilde yeniden açılamıyor. Bu nedenle Facebook hesap silme öncesinde iki kere düşünün.

Uygulama üzerinde yaptığınız bazı şeylerse hesabınızda tutulmaz. Örnek vermek gerekirse, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır.

Hesabınızı sildiğinizde diğer insanlar sizin profilinizi hiçbir şekilde görmeyecektir. Yine de tüm verilerin silinmesi hayli vakit alabilir. Hesabınıza bağlı durum güncellemeleri, fotoğraflar ve videolar yedek bir sistemde tutulmaktadır. Tüm verilerin ortadan kalkması için 90 güne kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sizin 2 haftalık Facebook Hesap Silme işleminizden bağımsız ilerler.

Facebook hesap silme nasıl yapılır?

Hesabınızı silmeden önce, hesabınızdaki uygulamaları da silmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki bağlantıdan Uygulama Ayarlarını açmanız gerekiyor.

Uygulama Ayarları’nı açmak için buraya tıklayın

 

Daha sonra uygulama ayarlarında yer alan tüm uygulamaları yanlarında bulunan “x” ile kaldırıyoruz. Bunu yapmadığınız takdirde hesabımız kapanmıyor. Çünkü, hesapları silme sonrası 2 hafta boyunca hiçbir hareketlilik bulunmamasını isteniyor.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Hesabınızı silmek için buraya tıklayın

Facebook hesap silme

Son olarak açılacak pop-up penceresine şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor.

Facebook hesap silme

Facebook hesap silme işlemi sonrası 2 hafta boyunca hesabınızı hiçbir şekilde açmamanız gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesap kapatmak ile uğraşabilirsiniz.

Yazar :
23 Mar Ctesi 02:19
412 Görüntüleme

Etiketler:


Gönder

Popüler Yorumlar